tirsdag 27. april 2010

3 uker, 3 oppgaver...!

Som tittelen sier hadde vi 3 uker hvor vi fikk utdelt en ny oppgave for hver uke som gikk. Vi fikk en plantegning som gjaldt for alle oppgavene, det var bare forskjellige personer som skulle ha den innredet. Det var en kommbinert stue og spisestue med kjøkken i eget rom. Så utfordringen var jo da å få planet til å passe de forskjellige kundene.

Den første oppgaven var en familie på 4, mor far og to døttre i barnehagealder. De hadde derfor bruk for god plass for barna og lekene deres samtidig som de ønsket å ha oversikt over dem stort sett hvor enn de var. Mor var glad i å strikke og pynte med blomster og liknende. Alle møblene skulle være fra Ikea.
Slik ble plantegningen:
Tanken bak er den at det er kort vei fra kjøkkenet og til spisestuen slik at man ikke må gå gjennom hele stuen med masse varme kaseroller og lignende for å kommer til spisebordet. Samtidig er vinduene helt oppe under taket, så sollys kommer ikke rett i øyene når man sitter og spiser.
Jeg plasserte stuen i kroken for å gjøre det intimt og for å skape så mye plass som mulig for ungene å leke på gulvet. Øverst i venstre hjørnet har jeg plassert to esker med lokk som man skyver til siden som ungene kan ha lekene sine i. Mor har fått en liknende boks på siden av sofaen for å ha strikketøyet sitt i. TV reolen er stor med masse hylleplass på sidene og skyvedører slik at man kan gjemme tven når man ikke skal se på tv og gjenstandene i hyllene blir gjemt når man skal se på tv.

Her er materialcollagen som tilhører denne oppgaven:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar